Relletjes tussen Uber en taxichauffeurs aan tankstation Zaventem

© Ivan Put
| Reguliere taxichauffeurs protesteren al langer tegen de chauffeurs van taxidienst Uber, omdat die de wetgeving zouden omzeilen en hen oneerlijk beconcurreren.

Het zit er vaak bovenarms op tussen taxichauffeurs en chauffeurs die ritjes uitvoeren voor de taxi-app Uber. Nu ook in Zaventem, waar schermutselingen uitbraken bij een tankstation.

Uber-chauffeurs blazen verzamelen vaak aan een tankstation aan de luchthaven in Zaventem. Voor chauffeurs van reguliere taxi's, die even verderop werken, is dat een doorn in het oog. De spanningen tussen de twee groepen chauffeurs bereikte vorige vrijdag een hoogtepunt, toen er relletjes uitbraken.

Taxichauffeurs blokkeerden toen zelfsde ingang van het tankstation voor Uber-chauffeurs, zo schrijft de krant De Standaard. Een medewerker getuigt in de krant over confrontaties en vechtpartijen. "Enkele weken geleden werd er nog een mes getrokken bij een schermutseling," getuigt hij.

De taxichauffeurs zien Uber-chauffeurs als concurrenten die de wetgeving omzeilen. Het loopt regelmatig uit de hand tussen de twee groepen bestuurders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?