'Uitblijven witte kassa in Brussel ondanks flexi-jobs'

Brussel kan net als Vlaanderen beroep doen op flexi-jobs. Dat beklemtoont Steven Rosseel van Belgian Restaurant Association. Hij reageert daarmee op uitlatingen van Horeca Brussel, als zouden Brusselse restauranthouders niet van de belastingkorting kunnen genieten, en daarom talmen met de invoering van de witte kassa.

Bijna tachtig procent van de gecontroleerde horecazaken in Brussel hebben geen witte kassa. “Niet dat we het cijfer goedkeuren, maar door het voorrangsbeleid met flexi-jobs in Vlaanderen, hinkt Brussel achterop”, zei Yvan Roque van Horeca Brussel daarover. “In Vlaanderen is een systeem goedgekeurd met 30.000 flexi-jobs, waardoor mensen die vier vijfde werken, belastingvrij in de horeca kunnen bijverdienen. Dat hebben wij in Brussel niet.”

“Leugens”, zegt Steven Rosseel van Belgian Restaurant Association. “Het flexi-jobstatuut is federale wetgeving en is dus bruikbaar in elk van de drie gewesten (zie Brussel achter qua flexi-jobs, nvdr). Het is niet omdat de maatregelen populair is in Vlaanderen dat deze ook enkel daar van toepassing is.”

Daarnaast zouden de leveranciers van witte kassa’s volgens Horeca Brussel vertraging hebben met de levering in Brussel. “Ook dat klopt niet”, zegt Rosseel. Zo laat leverancier Lightspeed weten dat ze de blackbox, die alles registreert, op voorraad hebben. “En het kassasysteem kunnen wij van op afstand en op dezelfde dag nog op de laptop of tablet van het restaurant installeren”, klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?