Use-it trekt vijfde minder bezoekers

© LV
Use-it, Het Vlaamse informatiepunt voor jonge, prijsbewuste rugzaktoeristen en citytrippers ziet zijn bezoekersaantal voor het eerst dalen. Er kwam in 2011 een vijfde minder volk over de vloer. Oorzaak is de recente verhuis naar de Steenkoolkaai, zegt de directie.

Tussen de oprichting in 2008 en 2010 steeg het aantal bezoekers van 8.000 tot bijna 20.000. Met 15.318 klanten in 2011 zag Use-it een achteruitgang van 22 procent. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Coördinatrice Elien Raport had wel een terugval verwacht, "maar niet dat die zo groot zou zijn," zegt ze. "We zitten nu wel verder van de traditionele bezienswaardigheden."

Use-it heeft er al een aardig vastgoedparcours opzitten. Het opende de deuren in de Schildknaapstraat, naast de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek (HOB). Door de werken daar werd er in 2010 verhuisd naar de Greepstraat. Nu heeft Use-it onderdak gevonden op de Steenkoolkaai, naast MicroMarché en het reiscafé Via Via.

Vanaf 20 februari plant Use-it gratis begeleide wandelingen om de klanten tot op de Vismarkt te krijgen. Vlaams parlementslid Paul Delva (CD&V) vindt in ieder geval dat er moet gestreefd worden naar een nauwere samenwerking met Vlaanderen om extra volk te trekken. "Bijvoorbeeld met Toerisme Vlaanderen, gelegen op de Grasmarkt. Het kan de werking van Use-it alleen maar versterken," zegt hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?