Vakbond: 'Delhaize gaat in zee met uitbater die op zwartwerk werd betrapt'

Delhaize Anspachlaan weer gesloten
© BRUZZ/JB
| Dinsdagavond mocht de winkel weer openen nadat de supermarkt gerechtelijk verzegeld werd, maar vanochtend gooide een elektriciteitspanne roet in het eten
© BRUZZ/JB
| Dinsdagavond mocht de winkel weer openen nadat de supermarkt gerechtelijk verzegeld werd, maar vanochtend gooide een elektriciteitspanne roet in het eten

"Delhaize vertrouwt een van zijn winkels toe aan een overnemer van wie de winkel in maart nog werd verzegeld. De directie lijkt zich maar weinig zorgen te maken over respect voor de wet en het personeel bij de keuze van overnemers", aldus CNE-secretaris Myriam Djegham. Volgens haar illustreert de keuze de moeilijkheden die Delhaize heeft om uitbaters te vinden.

Inspecteurs van de sociale Inspectie troffen in de AD Delhaize in het centrum van Brussel zwartwerkers aan. De krant L'Echo meldde in maart dat acht van de twintig gecontroleerde personeelsleden niet aangegeven waren. Kort daarna ging de winkel dicht voor verbouwingen aan het gebouw.

Nu blijkt die uitbater dus de overnemer te zijn van een Delhaize in Elsene. Delhaize-woordvoerster Ine Tassignon bevestigt dat het om dezelfde persoon gaat.

Ze zegt dat de directie geen risico's zou nemen en niet met overnemers in zee zou gaan waar ze niet het volste vertrouwen in heeft. "De beslissing om deze persoon te kiezen is onderbouwd", zegt ze. Delhaize koos de man boven andere kandidaten. Nog volgens de woordvoerster werden de vastgestelde problemen in Delhaize Anspach intussen geregulariseerd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?