Vakbonden betogen aan Elsens Iris-ziekenhuis

© Photo News

Leden van de vakbonden ACV-CSC en ACOD-CGSP hebben dinsdag aan het ziekenhuis van Elsene betoogd tegen de te lage barema's in de Iris-ziekenhuizen. De actie kadert in de actieweek 'Tegen de Commercialisering van Gezondheid' die loopt van 1 tot 7 april.

De vakbonden hebben eerder al een eisenbundel neergelegd waarin ze correcte verloningen vragen en dat de eindejaarspremie opnieuw wordt ingevoerd. Tot nog toe is daar geen gehoor aan gegeven en dus trekken ze nogmaals aan de alarmbel.

"We hebben vastgesteld dat we op alle lokale niveaus, of dat nu binnen de OCMW's of de IRIS-ziekenhuizen is, een sterke achterstand van 10 procent hebben wat betreft de barema's ten opzichte van Vlaanderen en Wallonië. We eisen dat er massaal benoemingen komen", zegt een vakbondsafgevaardigde van ACV-CSC.

Er zijn intussen ook geruchten dat de Iris Ziekenhuizen Zuid een verbintenis zouden aangaan met het Chirec Ziekenhuis in Oudergem. Dat zorgt ook voor onzekerheid en angst bij de werknemers. "Die situatie maakt ons bang, want het avontuur aangaan met het Chirec ziekenhuis, betekent dat dan dat de Iris-ziekenhuizen hun publieke karakter verliezen? Betekent dit dan een verlies van jobs?", vragen de vakbonden zich af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?