Vakbondsactie voor Hilton hotel aan Centraal Station

Het Hilton hotel aan het Europakruispunt, tegenover het Centraal Station, in september 2020 Het Hilton hotel aan het Europakruispunt, tegenover het Centraal Station, in september 2020
© PhotoNews
| Het Hilton hotel aan het Europakruispunt, tegenover het Centraal Station, in september 2020.
© PhotoNews
| Het Hilton hotel aan het Europakruispunt, tegenover het Centraal Station, in september 2020.

Vrijdagvoormiddag hebben zo'n 25 werknemers van het Hilton hotel tegenover het Centraal Station in Brussel actie gevoerd, met steun van de vakbonden. Ze protesteerden er tegen de ontslagen die aangekondigd werden door moedermaatschappij Pandox. Ze eisen een volwaardig sociaal overleg.

De actie vond plaats met respect voor de coronamaatregelen. Alles verliep rustig, de deelnemers waren getooid in de drie vakbondskleuren: groen, rood en blauw. Volgens een van de werknemers vielen er sinds het begin van de coronacrisis al zo'n vijftien ontslagen in het hotel.

"Er was een eerste golf van negen ontslagen, en dan nog enkele individuele en een viertal deze week", klonk het vrijdag. "We hebben gehoord dat er nog meer ontslagen zijn geweest in andere hotels van de keten: bij The Hotel, Indigo,..."

Volgens vakbondsafgevaardigde Eric Crokaert (ABVV Horval) willen de vakbonden in dialoog gaan met de directie van de groep. "Door links en rechts iemand te ontslaan, ontsnapt men nu aan een sociaal plan", zei hij. "De tijdelijke werkloosheid, die al zeker tot 30 juni loopt, zal ook niet alle problemen van de sector oplossen. Opdat de overheidsmaatregelen een echte impact zouden hebben, moet er een moratorium komen op ontslagen".

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?