| De Delhaize Hankar is één van de filialen die vanaf oktober wordt overgenomen door een zelfstandige

Vier Brusselse Delhaize-winkels worden zelfstandig vanaf oktober

Kevin Van den Panhuyzen
© BRUZZ
07/08/2023

Delhaize heeft vandaag de overname van de vijftien eerste supermarkten in eigen beheer aangekondigd. In Brussel gaat het om vier winkels, die vanaf oktober overgedragen worden aan zelfstandige overnemers. De rest van de 128 Delhaize-winkels in België moet later volgen.

Dat meldt Delhaize maandagochtend. De supermarktketen kondigde eerder dit jaar aan dat ze al haar winkels wil laten overnemen door zelfstandigen. Dat leidde tot een sociaal conflict dat al maanden aansleept.

Vijf maanden later kondigt de keten de eerste overnames aan. Het gaat om in totaal vijftien winkels, waarvan vier in Brussel: Delhaize Hankar, Mutsaard, Flagey en Boondael. Die zullen vanaf oktober en november open gaan als zelfstandige winkels.

"Bij de overgang van supermarkten in eigen beheer naar supermarkten uitgebaat door zelfstandige ondernemers behouden alle medewerkers van de betrokken supermarkten hun tewerkstelling en hun huidige loon- en arbeidsvoorwaarden conform de CAO 32bis," klinkt het bij Delhaize. Elke individuele medewerker zal dat ook schriftelijk bevestigd krijgen door de directie van Delhaize en de overnemers. Overuren van de medewerkers worden automatisch overgedragen en zij zullen ook kunnen rekenen op een overgangspremie van 1.500 euro.

Overname van alle 128 winkels

Van de vijftien overnemers baten vijf zelfstandigen al andere Delhaize-winkels uit. Vijf overnemers zijn al medewerker van de supermarkt. "De nieuwe aangesloten partners zijn stuk voor stuk echte ondernemers met passie voor Delhaize, de medewerkers en de klanten," klinkt het. "Ze werden gekozen na een grondige selectie en met het oog op het garanderen van een duurzame toekomst voor elke supermarkt."

Volgens Delhaize zal er voor elk van de 128 supermarkten een overnemer gevonden worden. Volgens de supermarktketen is er voor elke winkel in eigen beheer minstens één kandidaat-overnemer. "De komende maanden komen er op geregelde tijdstippen nieuwe aankondigingen over bijkomende supermarkten die de overgang naar zelfstandige Delhaize supermarkten zullen maken."

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni