VUB stuurt volgend academiejaar meer studenten op handelsmissie

© PhotoNews
| Rectoraat van de VUB op de campus in Etterbeek

Vanaf volgend academiejaar zal de VUB studenten uit verschillende opleidingen op internationale handelsmissie sturen, niet enkel de handelsingenieurs. Zo kunnen nog meer VUB’ers hun praktijkgerichte of ondernemingsskills ontwikkelen in een internationale context.”

Studenten handelsingenieur konden al langer op handelsmissie via hun unief. Maar ook wie fotonica, toegepaste economische wetenschappen, communicatiewetenschappen of sportmanagement studeert, zal vanaf volgend jaar op internationale handelsmissie kunnen. Mogelijk volgen later ook de studenten bio-ingenieur.

"Ondernemen is hot", klinkt het bij de VUB. "Via het initiatief hoopt de universiteit haar studenten de nodige ondernemende kwaliteiten aan te leren en ondernemerschap te stimuleren." Voor laatstejaarsstudenten Handelsingenieur was het al sinds 1991 mogelijk op handelsmissie te gaan.

Handelsmissie in Colombia

“Zo kunnen nog meer VUB’ers van deze unieke ervaring genieten en hun praktijkgerichte of ondernemingssskills ontwikkelen in een internationale context,” zegt professor Management en Strategie Michael Dooms.

Dit weekend vertrekken 24 studenten handelsingenieur op handelsmissie in Colombia, onder leiding van professor Dooms. “Colombia is een land dat een brede waaier aan kansen biedt aan Belgische ondernemingen. Vooral binnen de gezondheidszorg en farmaceutica, energie en mijnen, voeding en drank of de petrochemie,” aldus Dooms.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?