Vzw om Brusselse jongeren aan job te helpen haalt 1,5 miljoen op

© Saskia Vanderstichele
| Hassan Al Hilou.

De vzw Capital Brussels van Hassan Al Hilou heeft 1,5 miljoen euro opgehaald bij bedrijven en overheid. De organisatie moet Brusselse jongeren activeren en begeleiden richting financiële stabiliteit.

Hassan Al Hilou is de initiatiefnemer van het project, dat de Brusselse jeugd op weg wil helpen in de relance na de coronacrisis. Een pand aan de metrohalte IJzer wordt momenteel ingericht om jongeren en scholen te ontvangen en in een digitale, interactieve omgeving te tonen welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt voor hen.

Voor het project werd 1,5 miljoen opgehaald. 300.000 euro komt van Vlaams minister voor Jeugd en Brussel Benjamin Dalle (CD&V). Maar Al Hilou is vooral trots op de 1,2 miljoen die hij in de privésector heeft weten los te weken van grote bedrijven als Sofina, Colruyt, Janssen Pharmaceutica en Coca-Cola. "Wie weet komen jongeren die hier passeren uiteindelijk in een van de sectoren van die bedrijven terecht," aldus Al Hilou. "Maar dat is geen verplichting."

Capital Brussels moet vooral fungeren als een jongerenhub waarbij het volledige Brusselse middenveld met de jongeren in contact kunnen komen. Al Hilou: "Er bestaan meer dan 100 vzw's die zich richten op jongeren in Brussel. Allemaal hebben ze hun eigen specialisaties, maar het landschap is versnipperd. Wij willen jongeren vanuit onze hub kunnen doorsturen naar de juiste organisaties. Het kan zijn dat iemand bij verschillende vzw's geholpen kan worden met verschillende thema's. Wij willen dat traject begeleiden. Het uiteindelijke doel: de jongeren activeren en een toekomst bieden."

Vanaf april dit jaar moet de vzw volledig operationeel zijn en moet ook de grote digitale ontvangstruimte klaar zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?