Week van de Deeleconomie bij BRUZZ

© Tournevie
| De vzw Tourvenie krijgt maandag hoog bezoek: koning Filip komt op bezoek.

BRUZZ richt deze week de schijnwerpers op de Brusselse deeleconomie. Een week lang berichten we over het fenomeen dat aan populariteit wint. Zelfs koning Filip is het daarmee eens.

De vzw Tournevie krijgt vandaag hoog bezoek. Koning Filip brengt een bezoek aan de Brusselse vzw, een soort bibliotheek voor werktuigen. Tournevie is een schoolvoorbeeld van de deeleconomie: een economisch systeem waarin delen en collectief consumeren centraal staat.

BRUZZ belicht deze week alle aspecten van dat nieuwe economische fenomeen op tv, radio, in het magazine en op onze website. Want 'deeleconomie' is een economische term die heel wat activiteiten verzamelt. Naast 'werktuigbibliotheken' als Tournevie, vallen bijvoorbeeld ook deelplatformen zoals Hoplr of Peerby onder dezelfde noemer. En wat met de enorme populariteit van deelfietsen en deelsteps? Brussel is duidelijk een geliefde testplek voor de deeleconomie.

Beginnen doen we met het online weggeefplatform Brussel Verniet, dat dit jaar vijf jaar bestaat. Later deze week maak je kennis met 'Le Monde en 183 assiettes' en co-housinginitiatieven in Vorst. Het BRUZZ-magazine staat ook stil bij de deeleconomie, en maakt een grondige analyse van deze nieuwe tak van de economie.

We willen trouwens ook graag weten wat jij denkt over de deeleconomie. Heb jij leuke deelsuggesties die nog niet zo bekend zijn? Stuur ze ons door via deze link.

Deeleconomie

BRUZZ stort zich een hele week op de deeleconomie. En dat zien we breed, want er zijn zowel betalende als gratis initiatieven en het aanbod aan apps, plekken en diensten is omvangrijk in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?