10 november 2021: met de Audi e-tron rolt de verlaat de 8 miljoenste auto de fabriek van Audi Brussels in Vorst. De eerste auto rolde er van de band in 1949.

| Archiefbeeld van de fabriek van Audi Brussels in Vorst.

Werkgarantie in 2024 bij Audi Brussels

© Belga
24/10/2023
Updated: 24/10/2023 17.45u

Er komt geen collectief ontslag bij Audi Brussels in 2024. Dat heeft de directie van de autofabriek in Vorst dinsdag verzekerd aan de vakbonden. "Voor volgend jaar is er werkgarantie," zegt ABVV-hoofdafgevaardigde Franky De Schrijver.

Vakbonden en directie zaten dinsdag samen voor overleg, nadat er eerder deze maand sociale onrust was ontstaan bij de Brusselse autofabriek. Aanleiding was het nieuws dat Audi Brussels de productie van de elektrische wagen Q4, die begin volgende maand in de fabriek opgestart zou worden, voorlopig on hold moet zetten. Het nieuws leidde tot verscheidene stakingsacties.

Voor volgend jaar heeft de directie garantie op werk verzekerd, ongeacht de volumes die zullen worden toegekend aan het bedrijf. "Er is werkgarantie in 2024. Dat hebben we op papier," aldus De Schrijver.

Op 21 november moet duidelijk worden welke volumes de fabriek in Vorst mag gaan draaien. In de fabriek rolt de Q8 e-tron van de band, de productie van de elektrische Q4 had moeten volgen maar wordt dus opgeschort. Behalve de werkgarantie heeft de directie ook verzekerd dat de kettingsnelheid in de fabriek tot aan de grote vakantie ongewijzigd blijft. Bij Audi in Brussel werken drieduizend vaste medewerkers en zowat vijfhonderd tijdelijken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni