Wibra wil doorstart maken met vijf Brusselse filialen

© Nordin Sermant
| De Wibra op de Elsensesteenweg vocht eerder al om te overleven.

Wibra België heeft donderdag de boeken neergelegd, nadat de ondernemingsrechtbank in Dendermonde eerder op de dag een overnameplan en doorstart had afgewezen. Toch geeft de discountketen nog niet op, en plant een doorstart met vijf Brusselse filialen.

De rechtbank sprak donderdagnamiddag ook het faillissement uit. Dat wordt bevestigd in vakbondskringen en bij het bedrijf zelf. Door de uitspraak dreigen 439 werknemers hun job te verliezen. Toch is Wibra van plan een groot aantal banen te redden. De keten gaat in gesprek met de curator om een doorstart te maken met een beperkt aantal filialen.

In Brussel gaat het om vijf van de negen filialen. Concreet gaat het om twee filialen in Schaarbeek, één in Etterbeek, Laken en Jette. "Ik heb wel vertrouwen dat het lukt," zegt Wibra-woordvoerder Maarten Hagg. Alle Wibra-winkels in ons land blijven vanaf vrijdag voorlopig gesloten.

De gerechtelijke reorganisatie die eind juli door Wibra werd aangevraagd was noodzakelijk omdat Wibra België al verscheidene jaren verlieslatend is. De verlieslatende Belgische activiteiten werden traditioneel opgevangen en gecompenseerd door de andere activiteiten van de groep, maar in de huidige COVID-19 context was dat niet meer mogelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?