Winkelketen CoolCat vraagt ook in België faillisement aan

© PhotoNews
| De Inno in de Nieuwstraat, waar ook een CoolCat gevestigd is.

Ook voor de Belgische activiteiten van de modewinkelketen CoolCat is het faillisement aangevraagd. Dat meldt het bedrijf dinsdagnamiddag. In België zijn er 17 winkels waarvan één in de Nieuwstraat in Brussel. Op 20 maart werd al het faillisement uitgesproken voor de Nederlandse vennootschappen van de winkelketen.

Na het faillisement van de Nederlandse activiteiten klonk het nog dat de buitenlandse onderdelen daarbuiten zouden vallen. Dinsdag meldt het bedrijf dat de Belgische winkels "voor de aanlevering en overige ondersteuning zeer afhankelijk zijn van de Nederlandse vennootschappen". De bestuurders van de Belgische activiteiten hebben daarom geoordeeld dat een gerechte reorganisatie in België "geen kans van slagen heeft".

Maandag werd beslist tot een rechtstreekse aanvraag van faillisement. In afwachting van het vonnis blijven de winkels gesloten. Een curator, die nog aangesteld moet worden, moet dan bekijken of de winkels weer open zullen gaan. Het bedrijf wijst erop dat het de voorbije jaren, "net als veel andere modewinkelbedrijven" te maken heeft gehad met "zeer uitdagende marktomstandigheden".

Na een ingrijpende reorganisatie was er in de eerste helft van 2018 "een krachtige verbetering van de commerciële en financiële resultaten", klinkt het dinsdag. Dat herstel bleek echter onvoldoende om "een aantal incidentele en structurele tegenvallers in de tweede helft van 2018" op te vangen. Er wordt gewezen op de zeer warme en lange zomer van 2018 en extreem zachte winter van 2019. De winkelketen in Nederland werd in 1979 opgericht door ondernemer Roland Kahn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?