Winkels in The Mint openen mondjesmaat

© DDS & Partners Architects
© DDS & Partners Architects

In The Mint, het nagelnieuwe winkelcentrum aan het Muntplein, openen de winkels vanaf deze week mondjesmaat hun deuren. Projectontwikkelaar AG Insurance hoopt dat het shoppingcenter eind november volledig operatief zal zijn.

Deze week openen de handelszaken één voor één in het vernieuwde winkelcentrum, The Mint gedoopt. Woensdag kon er al geshopt worden bij Nyx Cosmetics en IAM. Vandaag is het de beurt aan Medi Market en de Japanse modeketen Uniqlo, die trouwens de Brussselse DJ Lefto wist te strikken voor een instore optreden, om hun deuren open te zetten.

Op het Muntplein stond een lange rij modeliefhebbers te wachten om de kledingwinkel van 1.500 vierkante meter over twee verdiepingen te bewonderen. Door het succes van Uniqlo in Antwerpen en Wijnegem was de vraag naar een filiaal in Brussel enorm.

Van Esprit tot Carrefour
Vrijdag volgt de opening van Tamaris en Kiabi. Ook Esprit, Decathlon en Carrefour krijgen een plekje in het winkelcentrum. Hema verlaat de Nieuwstraat en zal plaatsnemen in The Mint. De laatste zaken doen in november hun deuren open.

"Vooral de winkels aan de buitenkant van The Mint, die uitgeven op de Anspachlaan en het Muntplein, starten de komende twee weken", zegt Sam Perneel van AG Real Estate aan BRUZZ. "Op 15 november gaat ook de galerij, die toegang geeft tot het metrostation De Brouckère, open."

Na renovatiewerken van twee jaar is de sokkel van het Muntcentrum bijna verlost van alle stellingen. De gelijkvloerse en de eerste verdieping werden in de steigers gezet en ook de binnenkant steekt in een nieuw jasje. Alle winkels hebben een ingang langs de straatkant met vitrines van acht meter hoog.

Helemaal klaar tegen Kerstmis
Door een herindeling van de ruimte werden 25 nieuwe winkelruimten gecreëerd. "Van de 15.000 vierkante meter is nog een honderdtal vierkante meter beschikbaar. We zijn ervan overtuigd dat we die op korte termijn zullen kunnen verhuren. Tegen eind november, wanneer de eindejaarsperiode begint, zullen alle winkels open zijn", belooft Perneel.

De locatie van The Mint op het vernieuwde Muntplein is in ieder geval veelbelovend. De Anspachlaan wordt autovrij, de Kleerkopersstraat wint aan populariteit en ook de Nieuwstraat zal grondig aangepakt worden. "The Mint ligt aan het einde van de Nieuwstraat, die toch een vaste waarde is en blijft in shoppingkringen. De bereikbaarheid is via het openbaar vervoer uitstekend en we bieden topretailers aan. We zijn ervan overtuigd dat de investering zijn vruchten zal afwerpen", aldus Perneel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
 • Wat Brussel van Kopenhagen en Wenen leren kan
 • Big City: helpt zilverpapier om je appartement koel te houden?
 • In gesprek met rapper SPACEBABYMADCHA
 • Beestig Brussel: de kolibrievlinder overwintert vaker in Brussel
 • Hier vind je BRUZZ in de stad
 • Archief
deze maand
 • Interview - Tim Burton
 • Portret - Jan Wallyn
 • Victor Horta en de grammatica van de art nouveau
 • De ruimtereis van King Krule
 • BRUZZ in the city
 • Archief
Neem een abonnement