‘Winterpret annuleren betekent een verlies van 100 miljoen euro voor Brussel’

© KVDP-BRUZZ
| Winterpret 2019

Door Winterpret te annuleren, zal de Brusselse economie minstens 100 miljoen euro mislopen. Dat zegt Brussels schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Défi).

Begin deze week bevestigde het schepencollege van de Stad Brussel dat Winterpret dit jaar niet doorgaat. Vorig jaar trok het evenement bijna 3,4 miljoen bezoekers aan, waarvan bijna een derde buitenlandse toeristen waren. Dat Winterpret niet doorgaat, heeft dan ook grote economische gevolgen.

“Het economische verlies door het annuleren van Winterpret zal minstens 100 miljoen euro zijn”, zegt schepen van Economische Zaken in de Stad Brussel Fabian Maingain (Défi) aan La Dernière Heure. Dat bevestigt hij ook aan BRUZZ. “Denk maar aan de hotels, de handelaars en de horeca.”

'Handelaars steunen'

“Onze rol is om de handelaars te steunen bij hun heropening. We hebben verschillende ideeën om de kerstkoopjes een boost te geven, maar alles hangt af van de coronamaatregelen”, aldus Maingain nog. “We denken onder meer aan een verhoging van de lokale consumptiecheques.”

Intussen klagen de Brusselse standhouders over een gebrek aan financiële steun van Brussel. “Het is een financiële catastrofe. In Vlaanderen geeft men 19.000 euro steun, in Wallonië 8.500 euro en in Brussel 4.000 euro”, zegt standhouder en voorzitter van de Brusselse foorkramers Patrick De Corte.

Hij vreest dat de 80 Brusselse foorkramers het gewest zullen verlaten. “Men moet de foorkramers, en alle handelaars helpen. Wanneer evenementen opnieuw toegelaten zullen worden, moet men overwegen om de standgelden te verminderen en de btw te verlagen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?