Yvan Mayeur wordt consultant

© Jef Van de Veire - BRUZZ
| Yvan Mayeur, naast schepen Karine Lalieux

Voormalig Brussels burgemeester Yvan Mayeur start een consultancybedrijf samen met zijn zoon. Het bedrijf heet CAIRN en biedt een waaier van diensten aan.

Dat staat te lezen op de RTBF. Een blik in het Staatsblad leert dat Yvan en Robin Mayeur inderdaad het bedrijf CAIRN.CONSEIL (ook afgekort als CAIRN) oprichtten op 31 januari van dit jaar.

Een cairn, Engels voor steenmannetje, is een steenstapel die bergbeklimmers onderweg achterlaten om hun route te markeren.

Het werkveld van het bedrijf blijkt erg breed: “alle raadgevende, consultancy-, analyse-, studie- onderzoeks-, prospectie-, beheers-, coördinatie en uitvoeringsactiviteiten.”

CAIRN wil dat soort activiteiten zowel toepassen in de openbare als in de privésector en voor verschillende thema's. Er is onder meer sprake van landbouw en van de sociale en gezondheidssector. De voormalige burgemeester is zelf sociaal assistent van opleiding en stond lange tijd aan het hoofd van het Brusselse OCMW.

Yvan Mayeur moest deze zomer aftreden na het Samusocialschandaal. Hij bleek aanzienlijke bedragen aan zitpenningen te incasseren bij de organisatie die daklozen helpt. De tienduizenden euro’s per jaar kwamen bovenop zijn loon van burgemeester en zijn lucratieve voorzitterschap bij Vivaqua.

Mayeur was zelf niet bereikbaar voor commentaar deze donderdag.

Samusocial

De raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial kreeg in 2016 voor 60.000 euro aan zitpenningen. Mayeur (PS) en Peraïta (PS) moesten opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?