Eenvoudig Nederlands

Britse ambassade opent rouw-register voor Queen Elizabeth

MV
© BRUZZ
09/09/2022

Mensen komen ook bloemen afgeven aan de Britse ambassade in de Hertogstraat. Daar ligt een rouw-register voor de overleden Britse koningin Elizabeth II.

De Britse ambassade in Brussel heeft een rouw-register geopend voor de Britse koningin Elizabeth II. Zij overleed gisteren op 96-jarige leeftijd. Wie wil, kan een boodschap schrijven in het rouw-register.

Het rouw-register is open vanaf vrijdag 9 september van 9.00 tot 18.00 uur, tot aan de dag van de begrafenis. De Britse ambassade bevindt zich in de Hertogstraat 17, naast het Warande-park in Brussel.

De Belgische premier Alexander De Croo schreef vrijdag al een tekst in het rouw-register. Hij beschreef de Queen als "een baken van kalmte en stabiliteit" en "een voorbeeld van verzoening en waardigheid".

De premier benadrukt dat de Belgische bevolking mee-leeft in dit verlies. "Ik heb een lange tekst geschreven. De koningin is zeer bepalend geweest. Ze stond voor respect en verzoening en dat zijn universele waarden. Die waarden zijn zeer belangrijk in deze turbulente tijden.” zei premier De Croo.

Voor de Britse bevolking en eigenlijk de hele wereld is de dood van de Queen het afscheid van een icoon. Zelf kreeg premier De Croo helaas nooit de kans om haar te ontmoeten. "Ik heb haar nooit ontmoet. Maar zelfs zonder haar ontmoet te hebben, voel je dat het iemand was met sterke waarden en een grote impact, ook in haar laatste dagen", besluit hij.

Wie wil, kan zijn medeleven ook online tonen op https://www.royal.uk/.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie