Stadhuis van Brussel en Grote Markt in kerstsfeer
© PhotoNews | Stadhuis van Brussel en de Grote Markt in kerstsfeer.
Eenvoudig Nederlands

Gratis concerten in het stadhuis van Brussel tijdens Music City Hall

Glodie Mungaba, MV
© BRUZZ
04/11/2022

Op zondag 13 november is er de vijfde editie van Music City Hall. Dat is een evenement met verschillende concerten in het stadhuis van Brussel.

Tijdens Music City Hall kunnen muziekliefhebbers en toeristen komen luisteren naar 18 verschillende concerten. Het gaat om electro, soul, jazz, blues of klassieke muziek. Er zullen 10 verschillende muziekgroepen spelen in de zalen van het stadhuis van Brussel.

In het bureau van de burgemeester

Het stadhuis van Brussel is een prachtige locatie voor de concerten. Er zijn veel chique zalen. De deejays Fatoosan, Mab’ish en Mikigold spelen in de Militiezaal. Jaouad speelt in de Raadzaal, La Jerôme in de Trouwzaal, Dorian Dumont in de Gotische zaal, Gaëlle Solal in de Renaissancezaal en Tyana P zal in de Alexande de Grote-zaal spelen. Buiten is er ook een concert. De fanfare Remork&Karkaba zal te horen zijn op de erekoer. Zelfs het bureau van de Brusselse burgemeester Philippe Close wordt gebruikt. Innersonics zal er vier uur lang psychedelische muziek draaien.

Unieke sfeer

"De Stad Brussel wil de opkomende Belgische muziekscene in al haar diversiteit in de kijker zetten. Via Music City Hall kunnen bezoekers ook een van de mooiste gebouwen van Brussel ontdekken", zegt Delphine Houba. Zij is schepen van Cultuur, Toerisme en Grote evenementen in de Stad Brussel.

Music City Hall begint om 14u en eindigt om 20u. Het evenement is gratis, maar je moet wel vooraf reserveren op de website van Music City Hall. Daar vind je ook meer informatie over de concerten.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie