Rogierplein

Rogierplein

Eenvoudig Nederlands

Man die vrouw op metrosporen duwde zit in psychiatrisch centrum

Glodie Mungaba, MV
© BRUZZ
17/11/2022

Begin dit jaar duwde een man een vrouw op de sporen in metrostation Rogier. Hij is naar een psychiatrisch centrum gebracht. Dat heeft de raadkamer beslist. De vrouw overleefde de aanval door een snelle reactie van de metrochauffeur. Hij kon net op tijd een noodstop maken.

De aanval gebeurde op vrijdagavond 14 januari. De vrouw stond op het perron in metrostation Rogier te wachten. Plots werd ze door een man geduwd. De vrouw kwam op de sporen terecht. Op dat moment reed er net een metro binnen. De chauffeur reageerde heel snel en maakte een noodstop. Daardoor werd de vrouw niet geraakt. Verschillende passagiers sprongen daarna op de sporen om het slachtoffer te helpen.

Psychische problemen

De dader is 23 jaar en komt uit Frankrijk. Hij is na de aanval gevlucht, maar hij kon snel opgepakt worden. Hij werd gearresteerd voor poging tot doodslag. Later bleek dat hij psychische problemen heeft. De man werd deze zomer naar een psychiatrisch centrum gebracht. Dat heeft de raadkamer beslist. Het nieuws is nu pas bekend.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni