Een man duwde een vrouw op de metrosporen.

Fransman die vrouw op sporen van metro duwde is geïnterneerd

© Chris Verhaeghe
15/11/2022

De Fransman die in januari van dit jaar in Brussel uit het niets een vrouw op de sporen van de metro duwde, is door de raadkamer geïnterneerd. Het slachtoffer overleefde de aanval doordat de chauffeur van de metro net op tijd een noodstop kon maken.

Het slachtoffer stond op vrijdagavond 14 januari in het Brusselse metrostation Rogier te wachten, toen ze plots door een 23-jarige man uit Frankrijk werd geduwd. De vrouw belandde op de sporen, net toen een metrotrein het station binnenreed. De chauffeur reageerde onmiddellijk en kon dankzij een noodstop erger vermijden. Verschillende omstanders sprongen vervolgens op de sporen om het slachtoffer op het perron te trekken.

De dader was na de aanval op de vlucht geslagen, maar hij kon snel worden opgepakt. Hij werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, maar nadien bleek dat hij kampte met psychische problemen. De man werd uiteindelijk afgelopen zomer geïnterneerd na een beslissing van de raadkamer, maar dat nieuws raakte nu pas bekend.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie