| Archiefbeeld.

Treinverkeer verstoord tussen Brussel en Halle door overstroming nabij sporen in Buizingen

© Belga
02/01/2024
Updated: 02/01/2024 18.08u

Door een overstroming nabij de treinsporen in Buizingen (deelgemeente van Halle in Vlaams-Brabant) is het treinverkeer dinsdagmiddag verstoord tussen Brussel en Halle. Het station van Buizingen is afgesloten en wordt niet bediend.

Dat meldt de NMBS. In een andere deelgermeente van Halle, Lembeek, zijn enkele straten afgesloten, maar in het centrum van Halle is er nog geen probleem, zegt burgemeester Marc Snoeck.

Er is zware wateroverlast aan de onderdoorgang van het station van Buizingen. "Daardoor wordt het station niet bediend," zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. "De treinen rijden er wel voorzichtig door, maar kunnen er niet stoppen." De brandweer is ter plaatse om het overtollige water weg te pompen.

Hoe lang de problemen nog duren, is niet bekend. De NMBS raadt de reizigers die naar Buizingen of Halle moeten aan een bus te nemen van De Lijn. Het gaat om de bussen 810, 153 en 154. "In de Trompstraat en de Blekerijstraat staat er water op het wegdek," zegt burgemeester Marc Snoeck. "Die straten hebben we dan ook afgesloten. In Halle zelf zijn het Zennepad en de Zenneterrassen ook afgesloten, maar voorlopig blijven in het stadscentrum de problemen uit. Een aantal bewoners melden wel dat ze water in hun kelder hebben omdat de grond volledig verzadigd is door de regen."

De burgemeester verwacht geen grote problemen voor de komende uren of dagen: "Er komt nog flink wat regen af, maar zolang die niet op korte tijd valt, maar verspreid over de dag, zouden de problemen moeten uitblijven."

Inwoners bij wie wateroverlast via het openbaar domein dreigt, kunnen wel zandzakjes afhalen in het stadsmagazijn, in de Robert Lariellestraat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni