Eenvoudig Nederlands

Binnenkort reis je naar het buitenland in Eurostar in plaats van Thalys

f53c6819-thalysinterieurcwikipedia940px.jpg
© Wikimedia Commons
| De treinen zelf veranderen voorlopig niet, het logo wel: dat wordt Eurostar.
© Wikimedia Commons
| De treinen zelf veranderen voorlopig niet, het logo wel: dat wordt Eurostar.

De internationale treinen van Thalys heten vanaf nu Eurostar. Dat komt door een samenwerking van het Engelse en Franse bedrijf achter deze treinen. Wie eind dit jaar met de trein vanuit Brussel naar Londen, Parijs, Amsterdam of Keulen reist, doet dat dus in een Eurostar.

De twee bedrijven kozen voor de merknaam Eurostar Group, omdat Eurostar een erg bekende naam is. Voor deze nieuwe samenwerking is een nieuw logo beschikbaar. "Het logo is een ster. Dat is een symbool voor de verbindingen die de trein legt tussen Europese steden."

"Brussel vormt het centrum van de ster", zegt Gwendoline Cazenave. Ze is de baas van de Eurostar Group. "In Brussel hebben we ons hoofdkantoor en het is ook het centrum van ons werk. Vanuit Brussel bereiken we in minder dan twee uur al onze reisbestemmingen."

De komende maanden krijgen de treinen het nieuwe logo van Eurostar Group. De treinen van Thalys en Eurostar veranderen zelf niet. Daarna zullen ook de websites en applicaties veranderen van Thalys en Eurostar. In de toekomst zul je waarschijnlijk je internationale reizen boeken via de Eurostar Group.

De Eurostar Group wil 30 miljoen passagiers per jaar vervoeren tegen 2030. Dat betekent dubbel zoveel als in 2022.

Voorlopig komt er geen internationale trein van Eurostar Group naar de luchthaven. Zo zouden internationale reizigers gemakkelijk kunnen overstappen van vliegtuig naar trein. Maar Zaventem ligt niet op de route van de Eurostar en het bedrijf wil daar voorlopig niets aan veranderen.

Wie vanuit het vliegtuig met de internationale trein wil verder reizen, moet van Zaventem naar Brussel met een normale, Belgische trein reizen.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?