| Vlnr.: Premier Alexander De Croo, voorzitsters van Senaat en Kamer Stephanie D'Hose, Eliane Tillieux en burgemeester Philippe Close.

Eenvoudig Nederlands

Zebrapad in regenboog-kleuren aan het parlement

© BRUZZ
17/05/2021

Vandaag is het de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Voor die dag krijgt het zebrapad aan het parlement regenboog-kleuren. Het is een initiatief van het federaal parlement. Het is de eerste keer.

Er hangen regenboog-vlaggen aan de gevels van het parlement. ’s Avonds wordt het gebouw ook met regenboog-kleuren verlicht. De regenboog is het symbool voor diversiteit en de LGBTQI+-gemeenschap.

17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Die dag krijgt het zebrapad aan het parlement regenboog-kleuren. Heel wat parlements-leden en de burgemeester van de stad Brussel Philippe Close zijn erbij.

Het zebrapad is een symbolische actie. Het parlement en de stad Brussel willen een signaal geven. "We strijden tegen elke vorm van geweld, haat of discriminatie tegen de LGBTQI+-gemeenschap. We moeten allen onze seksuele voorkeur vrij kunnen beleven. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn", zeggen ze.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni