| Vlnr: Alexander De Croo, Stephanie D'Hose, Eliane Tillieux en Philippe Close.

Regenboog kleurt zebrapad tussen Parlement en Warandepark

© belga
17/05/2021

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op maandag 17 mei is het zebrapad tussen het Paleis der Natie en het Warandepark voor het eerst in regenboogkleuren geverfd. Dit is een initiatief van de Kamer en de Senaat, in samenwerking met de stad Brussel.

Sinds zondag hangen regenboogvlaggen aan de gevels van de ambtswoningen van de Kamer en van de Senaat. De gevel van het Paleis der Natie werd zondag na zonsondergang verlicht met de regenboogkleuren en dit zal ook maandagavond en -nacht het geval zijn.

Het veelkleurige zebrapad werd maandagmiddag plechtig ingehuldigd door de voorzitsters van de Kamer en van de Senaat, Eliane Tilleux (PS) en Stephanie D'Hose (Open VLD), premier Alexander De Croo (Open VLD) en burgemeester Philippe Close (PS) van de stad Brussel.

Met deze symbolische actie geven de assemblees van het Federaal Parlement, de federale regering en de stad Brussel een signaal. "We zetten ons resoluut in tegen elke vorm van geweld, haat of discriminatie tegen de LGBTQI+-gemeenschap. We moeten allen onze seksuele geaardheid vrij kunnen beleven. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn", luidt het in een mededeling.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni