BANG!-festival knalt met vrienden

© Tina Herbots
| Curatoren Laurens Mariën (L.) en Tina Herbots

De zesde editie van Bang!-festival moest in allerijl op zoek naar een nieuwe locatie, omdat de oorspronkelijke festivalsite geen toelating meer kreeg om culturele activiteiten te hosten. Toch zijn curatoren Tina Herbots en Laurens Mariën erin geslaagd een avontuurlijk kunstenfestival in elkaar te boksen. 

Vorig jaar kwamen bezoekers van het nomadische kunstenfestival Bang! nog in hogere sferen in de Begijnhofkerk, dit jaar houden de curatoren het dichter bij de aarde. Fotografe Tina Herbots en muzikant Laurens Mariën zijn curatoren van dienst, en staken een festival in elkaar rond het thema copain/copine. 

De bands en acts van het festival moesten elkaar kennen, of op zijn minst in dezelfde sferen vertoeven. "We wilden zo veel mogelijk sfeer op en rond het podium krijgen," zegt Herbots. 

De overvolle agenda had oorspronkelijk een thuishaven gekregen in The Lodge in Molenbeek. Toen bleek dat die geen toestemming hadden om culturele activiteiten te organiseren, moesten Mariëns en Herbots in allerijl nieuwe locaties vinden.

Fans van Bang! kunnen terecht in C12, de nieuwe kunstenplek onder het Centraal Station, de Beursschouwburg, VK Concerts en het Ritcs Café. Het festival opent op 23 februari in C12. Onder andere Lohaus, Mayemi en Schaduwland serveren een denderend feest met lekkere beats. Knal erop. 

> Bang! Festival. 23/2 > 27/3. Verschillende locaties.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?