Comic Con Brussel verwacht duizenden bezoekers

Duizenden fans van onder meer Star Wars (foto) worden dit weekend verwacht in Tour & Taxis voor de derde editie van de Brusselse Comic Con.

De derde editie van de beurs Comic Con vindt komende zaterdag en zondag plaats op de site van Tour & Taxis in Brussel. De organisatie van de beurs voor liefhebbers van moderne popcultuur, strips, games en televisieseries verwacht enkele duizenden bezoekers. Onder meer de acteurs die in de huid kropen van Gimli en C-3PO zakken af naar Brussel.

Voor de eerste editie in 2016 kwamen 10.000 mensen opdagen, een jaar later 25.000. Dit jaar is de beurs nog groter geworden. De organisatie gebruikt alle vier de hallen van Tour & Taxis. Er zijn liefst 120 standhouders.

Gimli en C-3PO

Tal van gasten hebben hun komst naar de beurs al aangekondigd, zoals Anthony Daniels, die in de films van "Star Wars" in de huid kruipt van robot C3PO. Ook de Amerikaanse actrice Nichelle Nichols zakt af naar Brussel. Zij is bekend voor haar rol van luitenant Uhura in de originele tv-serie "Star Trek".

Ook John Rhys-Davies, beter gekend als de dwerg Gimli in de Lord of the Rings trilogie, zal aanwezig zijn op de beurs.

Cosplay

Comic Con is op zaterdag open van 10 tot 19 uur en op zondag van 10 tot 17 uur. Tickets zijn te koop vanaf 16 euro. Wie verkleed komt - in het vakjargon gekend als 'cosplayers' - krijgt een korting van vier euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?