Eerste Día de los Muertos in de Marollen is enorm succes

Diadelosmuertos
© Younes Haidar
© Younes Haidar

Op zaterdagavond vertrok omstreeks zes uur een wel erg opvallende parade vanuit de Marollen. Reusachtige skeletten, overal fakkels en Mexicaanse kostuums: het is duidelijk dat Día de los Muertos ook in Brussel wordt gevierd. "We zijn overdonderd door de massale opkomst."

Día de los Muertos, een traditionele herdenking van de doden, wordt ook in Brussel alsmaar populairder. En dat is eraan te merken.

Op zaterdagavond vertrok een stoet van meer dan 600 mensen vanuit het Cultureel Centrum Breugel richting het centrum. "Het is de eerste keer dat we dit organiseren. We zijn helemaal overdonderd door de massale opkomst," zegt Vital Schraenen van Met-X, mede-organisator van de parade, aan BRUZZ.

muertos in marollen
© Younes Haidar

De stoet werd voorafgegaan door een altaar met Mexicaanse offers, muziek en schmink."Dat droeg ertoe bij dat het een mooi en kleurrijk feest is geworden en dat spreekt de mensen aan. En Halloween is misschien wat achterhaald," aldus Schraenen.

Na de parade was de viering overigens nog niet afgelopen. Nog de hele avond werden Mexicaanse muziek, taco's en dodenbrood geserveerd.

dia de los muertos parade
© Younes Haidar

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?