Elektrofestival Paradise City lokt 18.000 bezoekers

© Paradise City
| "We zijn heel tevreden zowel met de vele muzikale hoogtepunten tijdens deze editie, het mooie weer als het feit dat het aantal bezoekers voor ons festival jaar na jaar gestaag groeit," zegt de organisator.

De vierde editie van het driedaagse elektrofestival Paradise City aan het Kasteel de Ribaucourt in Perk (Steenokkerzeel), dat zondagavond afsluit met de Franse top-dj Laurent Garnier, heeft volgens organisator Gilles De Decker in totaal meer dan 18.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat zijn er circa 5.500 meer dan 12.500 van vorig jaar.

Op de line-up van het festival, dat in het teken staat van elektromuziek, maar ook house, techno en disco programmeert stonden deze keer een 50-tal dj's en muziekgroepen. "We zijn heel tevreden zowel met de vele muzikale hoogtepunten tijdens deze editie, het mooie weer als het feit dat het aantal bezoekers voor ons festival jaar na jaar gestaag groeit", aldus organisator Gilles De Decker.

Als beste momenten tijdens dit festival verwijst hij naar de optredens op vrijdag van Joris Voorn, Jennifer Cardini en Trance Wax en op zaterdag van Omar Souleyman, Hendrix Schwarz en Konstantin Sibold, een dj die al voor de 4e keer aantrad op Paradise City. Vandaag is het vooral uitkijken naar toppers als Laurent Garnier en Kink.

Gratis water en zonnecrème

Om de bezoekers te beschermen tegen de warmte hadden de organisatoren heel wat maatregelen genomen zoals het uitdelen van gratis water en zonnecrème. De vele bomen in het festivalpark bieden overigens de nodige schaduw.

Paradise City is overigens een zeer ecologisch festival dat er alles aandoet om zijn ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken. Zo werken alle generatoren op biobrandstof, draait de camping op zonne-energie, worden achtergelaten spullen zoals tenten gerecycleerd en sigarettenpeuken verwerkt tot kunststof. Het festival compenseert zijn resterende CO2-uitstoot volledig door efficiënte houtkachels aan te kopen voor Oegandese gezinnen.

Vorig jaar kreeg het van A Greener Festival de 'Highly Commended Award'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?