Jaarmarkt Jette trapt af met uitgebreid feestweekend

© Ivan Put
| De Jaarmarkt in Jette (archiefbeeld)

De Jaarmarkt in Jette wordt al enkele jaren omkaderd door een hoop andere activiteiten. Ook dit jaar is er in het weekend voor de markt heel wat te beleven.

Belangrijkste speerpunten van het jaarmarktweekend zijn enkele klassiekers als de Jetse Floralia, het Stripfestival en de gemeentelijke kermis. De Sint-Pieterskerk op het Kardinaal Mercierplein is opnieuw fleurig versierd. De plaatselijke harmonie speelt er op donderdag z'n traditionele bloemenconcert en ook de wekelijkse misviering staat in het teken van de Floralia.

Vorig jaar werden de Jette Sports Days toegevoegd aan het programma. De formule sloeg duidelijk aan, want het evenement keert terug voor een tweede editie. Eregast is de legendarische tafeltennisser Jean-Michel Saive, die op vrijdag een pingpongdemonstratie geeft.

Het hele weekend lang zijn er daarnaast sportwedstrijden en -toernooitjes. Je kan je onder andere meten in badminton, basket, minivoetbal of petanque.

Traditionele formule voor jaarmarkt

De jaarmarkt zelf, die wordt op maandagvoormiddag officieel geopend. Aan het opzet is niets veranderd. Een gigantische rommelmarkt, de populaire paarden- en veewedstrijd, straatanimatie voor jong en oud en als afsluiter het Joêrmetfestival.

Vorig jaar zakten meer dan 100.000 mensen af naar de Jetse jaarmarkt.

JAARMARKT JETTE 22 > 27/8, Jette

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?