Jong Brussels talent neemt Beursschouwburg over

© Maïté Renson

Zaterdagavond vindt het jongerenfestival Big in Bxl plaats in de Beursschouwburg. Vanaf 17 uur staan Brusselse jongeren er in de spotlight om hun talenten te tonen.

Big in BXL wordt georganiseerd door jeugdorganisatie JES stadslabo in samenwerking met de Beursschouwburg, Urban Center Brussel, Lowkey Radio en Bledarte. Die twee laatsten bieden een platform aan jonge urban artists en beeldende kunstenaars uit Brussel. Zij zullen instaan voor het grootste deel van de programmatie van Big in BXL.

Die programmatie bestaat uit uiteenlopende acts. Zo brengen jonge hiphopartiesten van Studio JES een eigen showcase. Toneelgroep La NpN zorgt voor theater en verschillende andere jonge Brusselaars van 13 tot 20 jaar zullen hun talenten tonen tijdens het festival.

Afgelopen zomer kregen zij al de kans om hun kunsten te delen met Big in BXL on tour, waarna zij uitgenodigd werden om een act voor te bereiden voor dit festival. De boodschap van Big in BXL is duidelijk: jong talent vind je overal in Brussel.

Meer informatie over het gratis festival dat om 17 uur van start gaat vind je hier.

De organisator van het festival geeft meer uitleg in de studio van Lowkey Radio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?