| Het kunstencentrum Moussem, dat dit jaar een festival wijdde aan de Marokkaanse stad Casablanca, won de Ultima voor Podiumkunsten.

Brussels kunstencentrum Moussem heeft de Ultima voor Podiumkunsten gewonnen, de belangrijkste Vlaamse cultuurprijs. De kunstenaar Philippe Van Snick, die in Brussel woont en werkt, wint de Ultima voor Beeldende Kunst.

Moussem-directeur Mohamed Ikoubaân mocht de prijs gisterenavond in Antwerpen in ontvangst nemen. De jury van de Ultima's beloont het kunstencentrum Moussem met de cultuurprijs omdat "het hun missie (is) om onbekend internationaal talent naar Vlaanderen te brengen en zo het theaterlandschap hier te verrijken met nieuwe, voor ons nog onbekende verhalen."

Moussem Cities, een festival dat elk jaar een Arabische stad belicht, streek ook dit jaar neer in Brussel. Casablanca was in de editie van 2018 de inspiratiebron.

Beeldende kunst

Er ging nog een tweede Ultima naar een Brusselaar. Kunstenaar Philippe Van Snick, bij het autorijdend publiek vooral bekend van zijn kunstwerk op de Havenlaan, won in de categorie Beeldende Kunst.

De prijs is een tweede recente opsteker in de carrière van Van Snick. Eergisteren raakte bekend dat hij de kunstwerken mag maken die in het nieuwe VRT-gebouw zullen prijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni