Saint Amour: Letterenliefde

Saint-Amour
Updated: 16-02-2018 - 15:22

Valentijn vergeten? Je kan nog altijd doen alsof het altijd al je bedoeling was om pas twee dagen later toe te slaan met twee tickets voor Saint Amour. De literaire liefdeskaravaan zit weer afgeladen vol, vrijdagavond in de KVS.

Dichter des vaderlands Els Moors en stadsdichter van Antwerpen Maud Vanhauwaert zijn van de partij. Net als het Engelse duo bestsellers Michel Faber (Lelieblank, scharlakenrood) en David Szalay (Wat een man is).

Debutanten Sien Volders en Mieke van Zonneveld komen langs. De ervaren Ilja Leonard Pfeijffer en Hilde Van Mieghem zijn er ook. Pfeijffer (net 50 geworden) kan uit zijn inmiddels omvangrijke en veelbekroonde oeuvre Saint Amour-fähige passages kiezen: de kans dat hij uit Peachez, een romance zal lezen, is groot, meldt de organisatie.

Met de Amerikaanse Kristen Roupenian dringt ook the thema #metoo zich op, het zou raar zijn mocht Saint Amour daar met een boogje omheen wandelen. Roupenian leest uit Cat Person, het korte verhaal waarmee ze in een klap letterlijk wereldberoemd werd toen het in december in The New Yorker werd gepubliceerd en viraal ging.

Het verhaal gaat over de korte, klungelige romance tussen de 20-jarige Margot en de 34-jarige Robert en sluit naadloos aan op onze tijdgeest – waarvan hierboven al sprake, het online daten en #metoo. Er is ook muziek, van Echo Beatty en Pitou.

Saint Amour. KVS BOL, Lakensestraat 146. 16/2, 20 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?