Vierde Artonov-festival mengt kunstvormen in art-nouveaugebouwen

© ARTONOV

Voor de vierde keer al palmt het Artonov-festival een aantal markante art-nouveaugebouwen in. En net zoals de kunstenaars van de stroming dat deden, weeft het festival alle cultuurtakken door elkaar.

Niet alleen muziek, dans en film komen op het festival aan bod. Ook minder voor de hand liggende kunstvormen als kalligrafie en striptekenen krijgen een plaatsje op het programma. Het is niet de bedoeling dat de kunsttakken los van elkaar staan, ze worden tijdens het festival in unieke totaalspektakels gegoten.

Zo is er een voorstelling met het befaamde Carolyn Carlson dansgezelschap die doorweven wordt met een poëzie- en lichtspel. Heel bijzonder is ook de samenwerking tussen chocolatier Laurent Gerbaud en barokensemble Les Muffati de Poche. Zij brengen een te smaken versie van Purcells opera The Indian Queen.

Ook de architectuur in de kijker

Het festival is ook een ideale gelegenheid om de aandacht te vestigen op een aantal prachtige art-nouveauhuizen in Brussel. In het jaar van Horta Inside Out ligt de focus uiteraard op het icoon van de kunststroming zelf. Zo gaan er onder andere evenementen door in de winkel van de familie Wolfers, die door Horta ontworpen werd, maar ook in Hotel Max Hallet in Elsene en Huis Frison in de Lebeaustraat.

Onze reporter Saïd mocht voorproeven wat de mix van chocolade met muziek inhoudt.

ARTONOV 9 > 14/10, Verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?