awel merci

Vierde editie voor Oudergems kampioenschap kerstboomwerpen

© KBW - LLS
| Verbreekt iemand het record van ruim acht meter uit 2015?

Glühwein, optredens en prijzen voor de beste gooier. Het Oudergems kampioenschap kerstboomwerpen groeit uit tot een evenement om naar uit te kijken. Maar verbreekt iemand het record uit 2015?

Het Oudergems kampioenschap kerstboomwerpen begint zaterdag 13 januari aan zijn vierde editie. Het concept is simpel: wie de kerstboom het verst kan gooien, wint. Ook dit jaar zijn er prijzen in de categorieën mannen, vrouwen en groepen. Voor de eerste drie winnaars uit elke categorie is er een beker. Ook voor alle kinderen die meedoen is een kleine medaille voorzien. “De allerkleinsten kunnen smijten met twijgjes, voor de groteren zijn er kleine kerstbomen,” zegt organisator Pieter De Sutter.

Het record verwerpen staat sinds 2015 op ruim 8 meter. Ook de 230 kerstboomwerpers van vorig jaar konden dat niet verbreken. Hoeveel mensen er dit jaar zullen meedoen, is moeilijk te voorspellen. De Sutter vermoedt dat dat van het weer zal afhangen. Om koukleumende bezoekers over de drempel te helpen, zijn er dit jaar ook verwarmde tenten.

Wie minder sportief is ingesteld, kan ondertussen luisteren naar een optreden van de Waalse singer-songwriter Sonnfjord. Ook de Schaarbeekse coverband Karoecho treedt op, en de handelaars van het plein zorgen voor iets te eten. Na de prijsuitreiking zijn er drankjes als glühwein, warme chocolademelk en bier.

Het kampioenschap kerstboomwerpen ontstond vier jaar geleden uit een andere traditie. De handelaars van het Pinoyplein waren gewend hun overgebleven kerstbomen te verbranden op het plein. Tot de brandweerofficier, die dat altijd oogluikend had toegestaan, met pensioen ging. Zijn opvolger was minder coulant, dus bedachten Oudergemnaren een andere manier om afscheid te nemen van de kerstbomen.

Kerstboomwerpen 13/1, 18.00 > 22.00, Pinoyplein, Oudergem

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?