Debuutdocu van Brusselse filmmaker op Nederlands filmfestival

© Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)
| Ben Asamoah schreef het scenario van de documentaire.

De eerste lange documentaire van Ben Asamoah, "Sakawa", is geselecteerd voor het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA). De film van Asamoah, die als filmmaker afstudeerde aan het RITCS, gaat over internetfraude in zijn geboorteland Ghana.

Voor veel werkloze jongeren in het West-Afrikaanse land is internetfraude een manier van leven geworden. Ze zien het niet als oplichting, maar als een manier om munt te slaan uit het elektronisch afval uit het Westen dat massaal in hun land gedumpt wordt.

De film volgt drie jonge Ghanezen die, uit wanhoop en werkloosheid, hun toevlucht hebben gezocht in allerlei vormen van bedrog op het internet met de hulp van zwarte magie. 'Sakawa' is de eerste lange documentaire van Ben Asamoah, die als filmmaker afstudeerde aan het RITCS.

Het scenario is van Ben Asamoah en Carl Plaisier. Jonathan Wannyn deed de fotografie, Tom Denoyette en Simon Schuurman verzorgden de montage. De muziek is van Feras Daouk en Laurens Desmet.

Het IDFA is een van de grootste en belangrijkste documentairefestivals van de wereld, met elk jaar meer dan 200.000 bezoekers en ruim 2.500 internationale gasten. De 31e editie vindt plaats van 14 tot 25 november op verschillende locaties in Amsterdam.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?