Brusselse films 'Girl' en 'Nos Batailles' vallen in de prijzen

'Nos Batailles' ging vorige week in première in de Belgische zalen.

De Brusselse filmindustrie beleeft hoogdagen, zo bleek zaterdagavond nog maar eens. Terwijl regisseur Lukas Dhont voor zijn film 'Girl' op het filmfestival van Zürich de Golden Eye Award voor beste film in ontvangst mocht nemen, kreeg de Ukkelse regisseur Guillaume Senez op het filmfest van Hamburg de Critic's Choice Award voor zijn tweede langspeelfilm 'Nos Batailles'.

Voor Girl is het al de negende prijs sinds de film in mei in première ging in Cannes. De gelauwerde kraker van Dhont behoort tot de tien genomineerden voor de LUX Filmprijs van het Europees Parlement.

Volgende dinsdag zal Girl het Film Fest Gent openen. Vanaf 17 oktober is hij in de Belgische zalen te zien. Girl vertelt het waargebeurde verhaal van een jongen, glansrijk vertolkt door Schaarbekenaar Victor Polster, die een ballerina wil worden.

Girl film 2018
Brusselaar Victor Polster speelt Lara, de ballerina geboren in het lichaam van een jongen.

Nos Batailles

Terwijl Girl intussen al een wijdverspreid begrip is in de filmwereld, viel Nos Batailles voor het eerst in de prijzen. De tweede langspeelfilm van Ukkelaar Senez werd door een jury van filmrecensenten gelauwerd voor zijn "emotionele accuraatheid".

Nos Batailles ging vorige week in première en vertelt het verhaal van Olivier, die na het plotse vertrek van zijn vrouw zijn leven opnieuw op de rails probeert te krijgen. "De film legt de strijdpunten van het professionele en familieleven op een virtuoze wijze bloot", aldus de recensenten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?