Kanal bestelt 10 kunstwerken bij Brusselse kunstenaars

© Saskia-Vanderstichele
| Citroen Garage BRUZZ ACTUA 1597

Het toekomstige Brusselse museum voor hedendaagse kunst Kanal gaat tien originele kunstwerken bestellen bij tien kunstenaars die in Brussel wonen. De werken zullen vanaf 5 mei te zien zijn naast kunstwerken uit de verzamelingen van het Centre Pompidou.

Met de bestelling wil Kanal de Brusselse kunstcreatie ondersteunen en verspreiden. De tien geselecteerde kunstenaars, onder wie een duo, mogen daarvoor elk een origineel kunstwerk maken.

Een elfkoppige jury met daarin onder meer Bernard Blistène, directeur van het Musée national d'Art moderne in het Centre Pompidou in Parijs, en Sophie Lauwers, hoofd tentoonstellingen van Bozar, besliste welke kunstenaars in de collectie van Kanal komen.

De tien gekozen kunstenaars zijn Younes Baba-Ali (Marokko), Saddie Choua (België/Marokko), Raffaella Crispino (Italië), Simona Denicolai (Italië) & Ivo Provoost (België), Suchan Kinoshita (Japan), Gabriel Kuri (Mexico), Ariane Loze (België ), Vincent Meessen (VS), Lázara Rosell Albear (Cuba) en Emmanuel Vander Auwera (België).

"Met dit opdrachtbeleid voor kunstwerken willen we de kunstcreatie in Brussel ondersteunen en een aanzet geven tot de toekomstige collectie van het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst", zegt Yves Goldstein, bestuursverantwoordelijke van Kanal, in een persbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?