Lift Marollen in nieuw kleedje

© PD
| De 1.300 T-shirts werden gedoneerd

Wie de lift van het Poelaertplein naar de Marollen wil nemen, kan er niet naast kijken: sinds enkele dagen hangen er veel kleurrijke T-shirts te wapperen. Het gaat niet om wasdraden, maar wel een kunstinstallatie van de artiest Kaarina Kaikkonen. Het werk heet ‘If I Had Wings’ en wordt volgende week dinsdag officieel ingehuldigd.

Om de installatie te maken, heeft de kunstenares vijf dagen lang met negen vrijwilligers uit de buurt samengewerkt. De T-shirts, 1.300 in totaal, werden gedoneerd.

De installatie moet de diversiteit van de wijk weerspiegelen en de buurt wat opfleuren. “Het is de bedoeling om voorbijgangers een vreugdevol gevoel te geven,” zegt kunstenares Kaarina Kaikkonen. “De lift droomt ervan vleugels te hebben, vrij te zijn en met de passagiers te vliegen,” voegt ze eraan toe.

Dialoog

De maakt deel uit van het project 'Dialoog van de Wijk' van Ifa Laboratory en Art Lab Brussels. Het kunstwerk moet een vertrekpunt zijn voor dialoog in de wijk. "Met dit project willen we in gesprek gaan met de buurtbewoners over het verleden, het heden en de toekomst van de Marollen,' legt Johanna Suo van Ifa Laboratory uit.

In de loop van de maand mei worden er ook gesprekken en debatten over de Marollen georganiseerd.

Voor meer informatie kan je terecht op de Facebookpagina van de kunstinstallatie.

De T-shirts zijn tot eind augustus te bewonderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?