© MAD | MAD, 10 Nieuwe Graanmarkt, 1000 Brussel

MAD steekt Belgisch modelabel OWN in nieuw jasje

Samia Zerkak
© BRUZZ
15/03/2018

MAD, het huis voor mode en design, host de expo “It’s my own, an everyday fashion story”. Het Belgische modelabel OWN heeft een aantal fotografen, designers en architecten carte blanche gegeven om hun kleren nieuw leven in te blazen.

Het modelabel OWN van Thierry Rondenet en Hervé Yvrenogeau is het resultaat van hun ontmoeting aan de schoolbanken van La Cambre in 1989. Ze deelden eenzelfde modevisie. Met Didier Vervaeren richtten ze eerst l’Union pour le Vêtement op, waarmee ze heel wat succes boekten. Maar de enorme economische druk en interne conflicten zorgden ervoor dat ze in ‘98 een einde maakten aan hun collaboratie.

Na aanmoedigingen van hun distributieleider bedacht het duo een concept waarbij mode onder een alternatieve vorm heruitgevonden werd. OWN werd zo geboren met een eerste succesvolle collectie in 1999. Het duo brak zo de regels van de traditionele mode en opende een eerste winkel in 2005.

Met deze expo willen ze de kans geven aan andere artiesten om hun werk eigen te maken en dus wordt OWN vanavond “yours”

MAD
© MAD | Met deze expo willen ze de kans geven aan andere artiesten om hun werk eigen te maken en dus wordt OWN vanavond “yours”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Expo, Mode, MAD, OWN

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie