Ontdekken en herontdekken op Art Brussels

© Art Brussels
| De beurs is een van de hoogtepunten in de hedendaagse kunstwereld.

Kunstverzamelaars en -liefhebbers hebben een druk weekend voor de boeg. De hedendaagse kunstbeurs Art Brussels opent voor de 36ste keer de deuren in Thurn & Taxis. Meer dan 150 galerieën van over de hele wereld tonen er werken van bekende, onbekende én vergeten kunstenaars.

Dit weekend kunnen liefhebbers van hedendaagse kunst hun hart ophalen tijdens Art Brussels. Op de beurs zijn collecties van 147 galerieën uit 32 landen te zien.

De beurs bestaat uit drie grote afdelingen. Op Prime zie je werken van gevestigde kunstenaars. Discovery toont dan weer werken van aanstormend, en onbekend, talent. Rediscovery is gewijd aan vergeten artiesten.

'Hoogtepunt voor kunstverzamelaars- en liefhebbers'

Vorig jaar bracht Art Brussels meer dan 25.000 bezoekers naar Brussel. “Het is dan ook een van de hoogtepunten op de agenda van kunstverzamelaars," zegt kunstkenner Louis-Philippe Van Eeckhoutte. "Hier krijg je de unieke kans om zoveel galerieën te bezoeken."

Maar ook wie geen interesse om iets te kopen, komt volgens Van Eeckhoutte aan zijn of haar trekken. "Je kan het eigenlijk vergelijken met een groot museum, waar je kan zien wat er vandaag leeft in de hedendaagse kunstwereld. Ook voor niet-verzamelaars is het een leuke ontdekkingstocht," klinkt het.

> Art Brussels, 20/04 - 22/04, Thurn & Taxis

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?