Ruim 680.000 mensen bezochten Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

© PhotoNews
| In mei 2017 kreeg het Magrittemuseum nog hoog bezoek over de vloer. First Lady Melania Trump was laaiend enthousiast over het museum.

Met 680.089 bezoekers in 2018 blijven de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) de meest bezochte musea in België. Vorig jaar waren er in de KMSKB twaalf tijdelijke tentoonstellingen en nam het publiek deel aan meer dan 250 activiteiten. Dat laten de musea woensdag weten.

De KMSKB bewaren de belangrijkste verzameling beeldende kunsten van het land. Ze werken regelmatig samen met de grootste musea ter wereld. In 2018 namen de KMSKB deel aan 58 tentoonstellingen en leenden zij 173 werken uit. De KMSKB ontvingen op hun beurt meer dan 400 kunstwerken in bruikleen in het kader van tijdelijke tentoonstellingen.

Sinds juni 2018 worden er nieuwe tarieven gehanteerd die de collecties toegankelijker maken voor jongeren: de toegang tot de vaste collecties is nu gratis voor bezoekers jonger dan 19 jaar. Nog sinds vorig jaar is het Magritte Museum ook op maandag open, en dus 7 dagen op 7 te bezoeken. De KMSKB kampen al jaren met financiële moeilijkheden. Het bezoekersaantal is wel gestegen in vergelijking met 2017 (664.221 bezoekers).

Dit jaar staan er heel wat feestelijkheden op het programma: het Bruegeljaar, het Rembrandtjaar en de tiende verjaardag van het Magritte Museum, bovenop de vaste collecties en de tijdelijke tentoonstellingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?