Opnieuw schilderijen verwijderd na wateroverlast in KMSK

© Fine Arts Belgium via Twitter

Na de hevige regenval van de afgelopen dagen sijpelt er opnieuw water binnen in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. Vijf werken zijn uit voorzorg verwijderd.

Het KMSK heeft al jarenlang problemen met binnensijpelend water. Gisteren werden in het gebouw van de collectie met de oude meesters nog twee nieuwe vochtplekken ontdekt. Vijf kunstwerken zijn daarom verwijderd uit de zaal.

"Gelukkig is er op al die jaren nog geen schilderij beschadigd geraakt." zegt Samir Al-Haddad. "De situatie in het gebouw wordt op de voet gevolgd en we zijn er altijd snel genoeg bij."

Tweede Rio vermijden

Het museum is vooral teleurgesteld in het uitblijven van een langetermijnvisie. "De regie der gebouwen doet wat ze kunnen, maar het is vooral de politiek die al jarenlang beloftes maakt die ze niet nakomen."

Ze vergelijken de situatie in Brussel ook met die van musea in het buitenland. "Dit zou in het Rijksmuseum of het Louvre nooit kunnen gebeuren. Het is eigenlijk echt schandalig. Willen we echt afwachten tot er een ramp als in Rio gebeurt en we heel ons patrimonium kwijt zijn?"

181113_Waterschade KMSK
© KMSK
| Verschillende werken zijn uit de zalen verwijderd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?