De constructie van het pand raakte beschadigd na een waterlek.

Gebouw in Schaarbeek staat op instorten: bewoners geëvacueerd

© BRUZZ
17/05/2024

Een appartementengebouw in Schaarbeek is onbewoonbaar verklaard door waarnemend burgemeester Cecile Jodogne (Défi). Het gaat om een pand in de Josaphatstraat, waar een waterlek heeft plaatsgevonden. De burgemeester vreest dat de waterschade de stabiliteit van het pand in gevaar brengt. De inwoners zijn elders overgeplaatst tot de huisbaas de dringende herstelwerken heeft uitgevoerd.

Het pand bestaat uit een begane grond en drie verdiepingen. Op dinsdag 14 mei werd een waterlek ontdekt op de eerste verdieping. Ondanks meldingen daarvan aan de verhuurder, greep die voorlopig niet in. Daarover bericht La Capitale en het nieuws wordt bevestigd aan BRUZZ door het kabinet van de burgemeester.

Naar aanleiding van het rapport van de dienst Stedenbouw van de stad op 15 mei, heeft burgemeester van Schaarbeek beslist het pand te sluiten. Het lek heeft namelijk aanzienlijke schade aan de structuur van het pand veroorzaakt, wat grote risico's met zich meebrengt.

Alle bewoners zijn geëvacueerd en elders ondergebracht, sommigen bij familie of vrienden, anderen in een hotel.

De eigenaar van het pand is verplicht om binnen tien dagen dringende werkzaamheden uit te voeren om de stabiliteit van het gebouw en de openbare veiligheid te waarborgen. De politie heeft ondertussen de voordeur afgesloten om toegang te voorkomen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni