Virtuele Van Gogh's in het Beursgebouw

"Van Gogh, the immersive experience" is géén schilderijententoonstelling. Je zult er geen authentieke Van Gogh kunnen bewonderen, wel honderden replica's die in alle mogelijke formaten en met de modernste technieken, zoals 3D-projecties, tot leven worden gebracht. De eigenzinnige expo over Van Gogh loopt nog tot 6 januari in het beursgebouw van Brussel.

De Van Gogh Experience trok eerst naar de San Giovanni Maggiore-kerk in Napels waar het op drie maanden tijd 75.000 bezoekers kon aantrekken. Brussel is de tweede halte en daarna zullen normaal gezien nog Wenen en Milaan volgen.

Het spektakel, hoewel auditief ondersteund door een originele soundtrack, moet het hebben van visuele flitsen en flashy animaties: zo worden optische illusie- en perspectieftechnieken toegepast op vaak monumentaal weergegeven schilderijen op de grote muren van de centrale hall. Niet verschieten als er plots water uit een schilderij begint te stromen of krassende kraaien plots beginnen rond te vliegen.

Daarnaast zijn er kleinere zalen waar je meer achtergrond opdoet over wat Van Gogh uniek maakt, of een zaal waar de kinderen hun kunsten kunnen botvieren, of nog een andere zaal waar je met vr-bril op kunt rondfladderen als een drone door Zuid-Franse landschappen en binnenstappen in een café in Arles of op het mansardekamertje waar de artiest een onderdak vond.

Tot 6 januari kan je de tentoonstelling bezoeken in het Beursgebouw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?