| De tweede editie van het evenement deed het daarmee beter dan vorig jaar, toen de beurs 17.000 nieuwsgierigen over de vloer kreeg.

Fietsbeurs Bike Brussels trok meer dan 18.000 bezoekers

TD
© Belga
18/09/2018

De fietsbeurs Bike Brussels heeft het voorbije weekend meer dan 18.000 bezoekers gelokt naar de Brusselse site Tour & Taxis, zo schatten de organisatoren maandag in een mededeling. De tweede editie van het evenement deed het daarmee beter dan vorig jaar, toen de beurs 17.000 nieuwsgierigen over de vloer kreeg. Bike Brussels ging vrijdagavond van start en liep tot en met maandag.

Op het fietssalon konden de bezoekers kennismaken met nieuwe fietsen of zelf deelnemen aan activiteiten rond mobiliteit. Een honderdtal exposanten toonden gedurende vier dagen meer dan 180 fietsmerken die de bezoeker zelf kon uittesten op speciaal aangelegde circuits.

Bizarre fietsen

Naast de fietsen in al hun vormen, lag de focus dit jaar ook op micromobiliteit met alternatieve transportmiddelen zoals steppen, e-scooters of one wheels. Voorts waren er demonstraties fietspolo, geleide fietstochten, een bakfietsparade, voordrachten over fietstoerisme, een tentoonstelling van de meest bizarre fietsen of zelfs fotoshoots met de fiets.

Divers publiek

De organisatie stelde vast dat het publiek dit jaar diverser was dan vorig jaar. Waar de beurs in 2017 nog voornamelijk overtuigde fietsfanaten trok, daagden er nu geïnteresseerden van allerlei pluimage en leeftijden op, zegt Etienne Bertrand.

Populaire bakfiets

Hij schrijft die evolutie toe aan het succes van de elektrische fietsen en de verschillende alternatieve vervoersmiddelen die de laatste tijd steeds vaker in het straatbeeld opduiken. Vooral de bakfiets had veel succes.

Bertrand ziet hierin een bewijs dat er een mentaliteitswijziging optreedt. "Mensen zoeken naar praktische en efficiënte oplossingen. Er kwamen ook veel mensen langs die voor de Europese Commissie werken. Zij houden niet per se vast aan de auto. Ze kijken vooral naar de efficiëntie en niet naar de prijs", luidt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , fietsen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni