Fietsen testen en meer op fietssalon Bike Brussels

Bike Brussels 2017

Fietsen of monowheels testen, meer leren over fietsreizen of een debat meepikken. Het kan allemaal op het salon Bike Brussels, dat deze vrijdag start in Thurn & Taxis.

Fietsen en micromobiliteit (denk aan elektrische steps) zijn aan een opmars bezig in Brussel. Het Bike Brussels salon, dat voor de tweede keer plaats vindt, speelt daarop in. Bezoekers aan de beurs kunnen er onder meer een hele resem van vervoersmiddelen testen. Naast klassieke fietsen zijn dat evengoed elektrische varianten (al dan niet plooibaar) en bakfietsen, maar ook monowheels of steps.

“Met het salon willen we mensen de mogelijkheid geven om vandaag al de stad van morgen te verbeelden en te testen”, zegt Lode Janssen van Pro Velo, dat de beurs mee organiseert. “Tegelijk tonen we dat die toekomst vandaag al bestaat.”

Bike Brussels kinderen
Ook klein grut komt aan zijn trekken.

Het salon is meer dan een probeerbeurs. Zo kunnen bezoekers er ook een match van het bike polo-kampioenschap meemaken of een initiatiesessie voor de sport volgen.

Op zaterdag is er verder een bakfietsparade en de hele tijd kan je ook met je fiets op de foto tijdens een Cycle Chic fotoshoot. Ook fans van BMX-kunstjes of liefhebbers van een gegidste fiestocht komen aan hun trekken.

De beurs start deze vrijdagavond al, met de uitreiking van de Bike Brussels Awards en een feestelijke After Work met DJ en filmpjes.

Hoe krik je het fietsaandeel op?

Het grote publiek wordt vooral zaterdag en zondag verwacht. Dan vinden telkens ook twee debatten plaats rond mobiliteit. Zaterdag ligt de focus eerst op luchtkwaliteit en daarna op maatregelen om sneller tot een duurzame mobiliteit en een hoger fietsaandeel te komen. BRUZZ modereert.

De debatten van zondag zoomen eerst in op nieuwe technologieën en burgerinitiatieven. In een tweede ronde staat de verkeersveiligheid centraal.

Maandag ligt het accent ten slotte op de fietsprofessionals.

Meer info vind je hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?