Weekend lang fietsen testen op fietssalon Bike Brussels in Thurn & Taxis

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022

Fietsen testen, meer leren over fietsreizen of een debat meepikken. Het kan allemaal op de vierde editie van Bike Brussels, dat gisteren startte in Thurn & Taxis.

Met de ontwikkeling van het gewestplan Good Move in verschillende Brusselse gemeenten hebben fiets en zachte mobiliteit meer dan ooit de wind in hun zeilen. Volgens het onderzoek van het fiets verhuurbedrijf Lease a Bike zou één op de drie Brusselse werknemers zelfs bereid zijn om hun bedrijfsauto in te ruilen voor een leasefiets.

“De afgelopen jaren is de fietsinfrastructuur toegenomen dankzij een politieke macht die vastbesloten is te reageren op de toename van het aantal fietsers dat het openbaar vervoer wil vermijden in deze Covid-periode," stelt Etienne Bertrand, initiatiefnemer van de beurs, in een persbericht.

"Tel daar nog bij: de oprichting van de zone 30 en een toename rond het bewustzijn van zowel gezondheid als milieu en je krijgt een perfecte mix voor deze vierde editie van Bike Brussels."

Vandaag en morgen zal nog een scala aan activiteiten worden aangeboden, onder meer conferenties over fietsreizen, ontdekkingstochten, reparatie-workshops, tentoonstellingen, of nog cursussen voor kinderen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?