Al 11.000 fietsen geregistreerd bij My Bike Brussels

© Brussel Mobiliteit

My Bike Brussels kon al 11.000 fietsen registreren dankzij stickers met een QR-code. De sticker werd ontworpen in de strijd tegen fietsdiefstal en heling. "De MyBike-sticker maakt echt het verschil."

Brussel Mobiliteit startte in maart 2019 met het platform www.mybike.brussels, voor de registratie en het markeren van fietsen in de strijd tegen fietdiefstal en heling. Al 11.000 fietsen konden geregistreerd worden aan de hand van de zelfklevers.

Dankzij de sticker met een QR-code en uniek nummer kan iedereen zeer eenvoudig nagaan of een fiets als gestolen gemeld is en eventueel contact opnemen met de rechtmatige eigenaar.

“Er is nog veel werk in de strijd tegen fietsdiefstal,” vertelt mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen). “Dan denk ik aan een betere beveiliging van de parkings en onze fietsen. Daar maken we momenteel een prioriteit van.”

“Ik nodig elke Brusselaar uit om de tips om een fiets te beveiligen na te lezen, en zeker een beveiligde My Bike-sticker aan te brengen omdat die écht het verschil kan maken,” besluit Van den Brandt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?