Bijna 1 op 3 Brusselse werknemers zou wagen inruilen voor leasefiets

© PhotoNews
| Op het fietspad op de Kleine Ring met een elektrische fiets.

Bijna een op de drie Brusselse werknemers (31 procent) overweegt om één van de wagens binnen het gezin weg te doen wanneer een leasefiets een optie is. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Lease a Bike.

Hoewel ‘bedrijfsfietsen’ kunnen zorgen voor minder wagens op de weg en voor minder parkeerproblemen, is dit vandaag slechts mogelijk bij tien procent van de Brusselse werknemers. Uit onderzoek van Lease a Bike blijkt echter dat zo'n bedrijfsfiets als een efficiënt wapen tegen de files en de parkeerproblematiek kan fungeren.

Bijna een derde van de werknemers (31 procent) zou overwegen om het met een auto minder te doen mochten ze hun droomfiets via het werk kunnen krijgen. Toch kan vandaag slechts 10,5 procent van de werknemers aanspraak maken op een bedrijfsfiets. Net niet de helft van de Brusselse werknemers (49,8 procent) geeft zelfs aan dat zijn of haar werkgever er zelfs helemaal niet voor open zou staan, mochten ze het vragen.

Slechts bij 21,8 procent zou dit wel het geval zijn terwijl 28,4 procent het antwoord op deze vraag schuldig bleef. "Werkgevers zouden vooral afhaken omwille van de kostprijs en de moeite die het kost om dit te regelen, of nog omdat ze ‘fietsleasing’ niet kennen," klinkt het in het onderzoek.

Ook wordt nog al te vaak gedacht dat je enkel een fiets kan leasen als je voor een groot bedrijf werkt. Niks is echter minder waar: "Zelfs voor de kleinste kmo is fietsleasing mogelijk," aldus Lease a Bike.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?