Brussels dansfilmfestival richt de blik op Italië

© IDFF

Het internationale dansfilmfestival (IDFF) strijkt deze week opnieuw neer in Brussel. Vier dagen lang krijg je de beste documentaires, historische films en dansperformances te zien. Er is veel aandacht voor Belgische dansfilms maar de organisatie dook ook in Italiaanse filmarchieven.

In het genre van de dansfilm kende Italië vooral tussen 1980 en 2000 in Italië een enorm productieve periode, met films als Le città d’acqua, die in 1988 goed ontvangen werd op het filmfestival van Cannes.

Volgens de organisatie was het niet makkelijk om alle films bij elkaar te krijgen. Want er bestaat geen Italiaans dansfilmarchief. Dus moesten de organisatoren kriskras door het laarsland op zoek naar de geschikte films.

Blinde ballerina’s in beeld

Maar naast de historische films, staan er ook heel wat nieuwere documentaires op het programma. Mr. Gaga, de film over choreograaf Ohad Naharin, kwam er na acht jaar intensief werk. De Braziliaanse regisseur Alexandre Peralta komt dan weer speciaal naar het festival voor de Brusselse première van Looking at the Stars, zijn documentaire over een dansschool voor blinde ballerina’s.

INTERNATIONAL DANCE FILM FESTIVAL BRUSSELS 3 > 6/10, Verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?